Sain jo taannoin Möbius-huivin valmiiksi. Tein sen mustasta Isoveljestä, puikot taisivat olla vitosen pyöröt... Ok tapaus, mutta minulla se ei toimi hartiahuivina; "helma" rullaa. Olisiko pitänyt tehdä vähän pidemmäksi? Kaksinkerroin kiepautettuna kaulurina se toimisi hienosti. Pitää harkita josko annan sen jollekulle.

Huivin jälkeen aloitin polvisukkien teon Austermanin Stepistä. Kärjestä aloitin, päässyt jokseenkin pohkeeseen. Neulon molempia sukkia rinnan magic loopilla 2,5 millisillä 120 cm pitkillä pyöröillä. Sujuu ihan mukavasti, mutta matkaneuleeksi siitä ei ole. Kutomuksen pitää pysyä tiukasti nojatuolin vierellä korissa ja sittenkin pitää olla järjestelmällinen jotta ei sotkeennu kahteen kerään, kaksiin teriin ja kaapeliin...

Viime tiistaina alkoi tuntua siltä, että tarvitsen jotain nopeammin etenevää välipalaksi. Jotain vähän paksumpaa lankaa ja paksummat puikot. Päätin siis vähentää lankavarastojani ja hetken kaiveltuani kallistuin parin Noro-kerän puoleen. Sitten nettiin etsimään inspiraatiota huiville.

Vaihtoehtoja punnittuani tunsin, että ainoa mahdollisuus on Clapotis. Kaivoin vitosen pyöröt esille ja aloitin. Varmaan ymmärrätte, että kahdella 50 gramman kerällä ei pitkälle pötkitä. Pitää ostaa lisää. Ja varastoja piti vähentää. Puolustuksekseni voin vain sanoa, että siitä langasta on pakko tulla Clapotis. Muuta mahdollisuutta ei yksinkertaisesti ole. Eihän.

Luottavaisena aloitin neulomisen ja ihastuin oitis malliin. Riittävän yksinkertainen rentoutustyöksi, mutta kuitenkin mielenkiintoa ylläpitävä. Ja mukava katsoa millainen raita kerästä nyt tulee.

Kun toinenkin kerä alkoi huveta, aloin suunnitella käyntiä Priimassa. Sitä ennen kävin Priiman sivuilla katsomassa väriä 230. Ei ole. Pieni paniikki alkoi hiipiä mieleeni. Soitin kauppaan ja kysyin Noro Silk Garden, väriä 230. Ei ole, kuullostaa ihan vieraalta. IIIIK!

Vyötin itseni ja kävin kaupassa. Myyjä tunnisti langan kyllä heti kun näki neulomukseni ja kertoi, että sen valmistus oli lopetettu. Mikäs nyt eteen? Jatketaan huivia toisella värillä. Sain hyvää palvelua kun myyjä etsi väriä, joka mahdollisimman hyvin sopisi aloitukseen.

Sukat ovat nyt paitsiossa, sillä huivin kanssa on meneillään niin mielenkiintoinen seikkailu. Pakko nähdä, miten alku ja jatko natsaa keskenään.